• ДАН ДЕВОЈЧИЦА
  ДАН ДЕВОЈЧИЦА

   

  Међународни Дан девојчица у ИКТ сектору установљен је на нивоу Уједињених нација и обележава се сваког четвртог четвртка у априлу. Од 2001. године, када је у Европи (Немачкој) први пут обележен „Дан девојчица”, у овој манифестацији учествовало је више од милион девојчица.

 • ПОЕТСКИ СУСРЕТИ 2022.
  ПОЕТСКИ СУСРЕТИ 2022.

   

  У уторак, 12.04.2022. године у матичној школи у Бањанима одржани су седми по реду Поетски сусрети.Епидемиолошка ситуација је овог пута дозволила да се Сусрети одрже уживо.Ово је уједно била и Општинска смотра рецитатора тако да шест  представника општине Уб одлази на Окружну смотру рецитатора у Мионицу.

 • ПОЕТСКИ СУСРЕТИ 2021.
  ПОЕТСКИ СУСРЕТИ 2021.

    

 • ЧИТАЈМО ГЛАСНО
  ЧИТАЈМО ГЛАСНО

    

 • ПРИРЕДБА - СВЕТИ САВА 2021.
 • ИМУНИЗАЦИЈА

  Imunizacija


   


 • НАСТАВА НА ДАЉИНУ

  РАСПОРЕД НАСТАВЕ ЗА ОСНОВНУ ШКОЛУ

  rasporednastave.gov.rs 

   

   

 • Дан школе – „Гле, игре ли красне“
  Дан школе – „Гле, игре ли красне“

   

  Дан наше школе обележен је 26.11.2019. свечаном академијом. Назив песме „Гле, игре ли красне“ из чувене Моцартове опере „Чаробна фрула“ послужио је као мото да представимо и подсетимо се најлепшег периода живота – детињствa. Детињство прати игра, смех, радост живота, али и неке тихе туге, снови и изнад свега машта. Детињство и младост су непресушни извор инспирације и снаге, која, макар и стишана, заувек остаје  у нама. У славу детињства ученици су извели одломке из „Лајања на звезде“ Милована Витезовића и делове из „Кирије“ Бранислава Нушића. Програм су зачинили непролазним стиховима Мике Антића, Пере Зупца, Слободана Станишића, а отпеване су и две легендарне песме „Девојко мала“ и „Марина, Марина“.


   

 • ЧАС ВЕРОНАУКЕ У МАНАСТИРУ ЋЕЛИЈЕ
  ЧАС ВЕРОНАУКЕ У МАНАСТИРУ ЋЕЛИЈЕ

   

  Ученици 7. и 8. разреда ОШ „Рајко Михаиловић“ Бањани и Издвојених одељења Врела и Тулара присуствовали су Светој Литургији у манастиру Ћелије на празник Светог Срђа и Вакха 20.10.2019. године. Свету Литургију служио је дугогодишњи вероучитељ ове школе свештеник Марко Рафаиловић са чредним свештеником протојерејем – ставрофором Сашом Тимотићем. 


   

 • МАГИЈА ПОЕЗИЈЕ - ЧЕТВРТИ ПОЕТСКИ СУСРЕТИ У НАШОЈ ШКОЛИ
  МАГИЈА ПОЕЗИЈЕ - ЧЕТВРТИ ПОЕТСКИ СУСРЕТИ У НАШОЈ ШКОЛИ

   

  Већ традиционални Поетски сусрети одржани су 4. априла ове  године у нашој матичној школи.  На сусретима су учествовале 4 школе: ОШ „Свети Сава“ из Памбуковице, ОШ „Милан Муњас“ из Уба, ОШ „Душан Даниловић“ из Радљева и наша школа. И ове године потрудили смо се да се усредсредимо на промоцију песништва, на модерне савремене, као и наше традиционалне песнике и њихово стваралаштво. Овом  културном и песничком манифестацијом обележавамо Међународни дан дечије књиге, као и Светски дан поезије. Нашу школу су представљали ученици који су остварили пласман на Школском такмичењу рецитатора, одржаном 21.3.2019: Лазар Вукосављевић, Сара Крстић, Рада Митровић, Стефан Поповић (узраст 1. до 4. разреда); Александар Милићевић, Матеја Лукић, Снежана Илић, Валентина Катић, Вања Тимотић (узраст 5. до 8. разреда). 


   

 • НАГРАДНИ ИЗЛЕТ
  НАГРАДНИ ИЗЛЕТ

   

  Једнодневним излетом у Београд наша школа наградила је ученике другог циклуса образовања који су на крају првог полугодишта школске 2018/2019. године имали примерно владање и закључне оцене 5 из свих обавезних и изборних предмета који се бројчано оцењују. На тај начин школа је желела да покаже колико цени рад и труд својих ђака , њихово знање и успех. Захваљујући постигнутим резултатима на излет су ишли: Јован Матић и Александра Ашковић ( 5. разред ИО Врело), Милица Лештарић и Тања Исаиловић ( 5.разред Бањани), Невена Пуцаревић ( 5 разред ИО Тулари), Невена Ђорђевић (7. Разред ИО Врело), Сандра Брековић и Теодора Арсенић ( 8 разред ИО Врело). Ученици су заједно са својим наставницима Игором Чихорић, Веселинком Симоновић, Миленом Пиштало и Невеном Танасијевић посетили Педагошки музеј, Београдски зоолошки врт и Музеј илузија. Ученици су уживали у свим посетама, видели и научили много тога, дружили се и забавили.

   

   

 • ШАХОВСКИ ТУРНИР
  ШАХОВСКИ ТУРНИР

   

  Дана 15. марта 2019. године у матичној школи у Бањанима одржан је завршни шаховски турнир за ученике 5-8. разреда. Пре овог завршног турнира у три осмогодишње школе одржани су квалификациони турнири на којима су се заинтересовани ученици борили за освајање једног од прва три места што је био услов за учешће на завршном турниру. Укупно 27 ученика учествовало је у квалификација, од тога 24 дечака и 3 девојчице. 


   

 • РАДНА АКЦИЈА У КАЛИНОВЦУ
  РАДНА АКЦИЈА У КАЛИНОВЦУ

   

  Дана 7.03.2019.године у ОШ „Рајко Михаиловић“ Бањани ИО Калиновац изведена је радна акција која је за циљ имала ограђивање школског дворишта. Акцију су организовали учитељи ове школе Зорица Максимовић и Горан Брековић са родитељима ученика који похађају ову четвороразредну школу, на челу са директорком Весном Васић. Нова школска зграда саграђена је пре три године, али због радова на изградњи школског полигона који је завршен тек крајем 2018.године , није било могуће завршити ограђивање школског дворишта раније.


   

 • ОНЛЈАН БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА
  ОНЛЈАН БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

   

  Dragi đaci, Obaveštavamo Vas da smo u saradnji sa kompanijom LINK group obezbedili besplatne online kurseve engleskog jezika. ITAcademy kao deo kompanije LINKgroup ovim kursevima pruža odličnu priliku đacima koji žele da usavrše i unaprede svoje znanje engleskog jezika da postanu što uspešniji u daljem obrazovanju i kasnije u poslu. Ukoliko ste đak od V do VIII razreda i želite da unapredite svoje znanje engleskog jezika pozivamo Vas da se prijavite za besplatan online kurs engleskog jezika kod svog nastavnika koji će odlučiti ko će dobiti mogućnost za pohađanje ovih kurseva. Ovaj pasus možete da modifikujete u zavisnosti od toga kako planirate na odaberete đake koji će dobiti kod za besplatne kurseve engleskog. Ukoliko budete bili jedan od dobitnika, dobićete poklon kod sa kojim ostvarujete pravo na besplatan kurs. Nakon što dobijeni kod unesete na strani prijave dobićete na mejl sva potrebna uputstva za pohađanje izabranog online kursa. Pozivamo sve đake da se aktivno uključe u usavršavanje znanja engleskog jezika kako bi time sebi otvorili što više mogućnosti za dalje obrazovanje i razvoj karijere.