ПОЕТСКИ СУСРЕТИ 2022.

 

У уторак, 12.04.2022. године у матичној школи у Бањанима одржани су седми по реду Поетски сусрети.Епидемиолошка ситуација је овог пута дозволила да се Сусрети одрже уживо.Ово је уједно била и Општинска смотра рецитатора тако да шест  представника општине Уб одлази на Окружну смотру рецитатора у Мионицу.

На Поетским сусретима су, поред школе домаћина,  учествовале основне школе из Уба, Радљева, Памбуковице и Дебрца.

Победници седмих  Сусрета су Данка Спасић из ОШ „ Душан Даниловић“ Радљево у млађој категорији и Александра Ашковић из ОШ „ Рајко Михаиловић“ Бањани у старијој категорији. Жири су чинили: Јелка Панић, директорка библиотеке „ Божидар Кнежевић“ из Уба, Влада Тадић, члан позоришта „ Раша Плаовић“ из Уба и представник Културног центра Уб, Немања Петровић, библиотекар у ОШ „ Рајко Михаиловић“ Бањани, Сања Кузмановић , библиотекар у ОШ „ Свети Сава“ Памбуковица, Љиљана Петровић, учитељ у ОШ „ Душан Даниловић“ Радљево, Драгана Марковић, наставник српског језика и књижевности у ОШ „ Јован Цвијић“ Дебрц и Горица Вељић, учитељ у ОШ „ Милан Муњас“ Уб.

Школа домаћин је победнике такмичења, као и освајаче других и трећих места наградила по једном књигом поезије, док је библиотека „ Божидар Кнежевић“ из Уба такође даривала победнике пригодним наградама.

Сви учесници Сусрета отишли су из наше школе са лепим утисцима и успоменама што нас инспирише да наставимо са неговањем ове лепе традиције у нашој школи и да се потрудимо да школа постане препознатљива и по неговању усменог израза.