Национални дан књиге

 

Национални дан књиге 28. фебруар 2024. године у нашој матичној школи у Бањанима обележен је кроз различите активности са ученицима. 

У оквиру библиотечке секције одржане су радионице са ученицима од 5-8. разреда на тему читања и читалачке писмености.

За ученике од 1-4. разреда организован је програм у холу школе. Програм је почео  игром асоцијације са коначним решењем „књига“, које су успели да открију ученици четвртог разреда.

Након тога  ученици млађих разреда имали су прилику да погледају кратку представу коју су за њих припремили ученици 7. и 8. разреда на којој су представљени наши познати писци уз рецитације које су изводили млађи ученици како би публика лакше открила о ком писцу је реч. Тако су се на нашој школској бини нашли: Кристина Лукић као водитељ програма, Вук Ђурђевић у улози Јована Јовановића Змаја, Лазар Ђурић као Душан Радовић, Дуња Станимировић у улози Десанке Максимовић, Дејан Јовановић у улози Љубивоја Ршумовића и Даница Ђорђевић као Гроздана Олујић.

Рецитације су припремили ученици млађих разреда и то: Небојша Киселчић, Лука Ивановић, Андрија Јоцић, Петар Петровић, Михаило Марковић и Милан Ђорђевић.

Након што су наши писци уз аплауз напустили сцену програм смо завршили презентацијом на тему „Улога књиге и говора у животу“ након које је следила дискусија и ишчитавање реченица које се односе на важност читања за сваког од нас.