ПОЕТСКИ СУСРЕТИ 2021.

  

 Традиционална, пета по реду смотра рецитатора „Поетски сусрети“ у организацији наше школе реализована је 21.4.2021. Услед епидемиолошке ситуације снимљене су интерпретације ученика који су прошли квалификације и стручни жири се састао у Установи за културу и спорт  где је одгледао снимке и прогласио победнике. Жири су чинили: Сања Лалић, професор српског језика и књижевности у Техничкој школи „ Уб“, Влада Тадић, члан позоришта „ Раша Плаовић“ из Уба, Сања Кузмановић, библиотекар ОШ „ Свети Сава“ из Памбуковице,   Драгана Јанковић, библиотекарка у градској библиотеци „ Божидар Кнежевић“ Уб, Љиљана Петровић, учитељ у ОШ „ Душан Даниловић“ Радљево, Веселинка Симоновић, наставник српског језика и књижевности у ОШ „ Рајко Михаиловић“ Бањани и Јелена Лазић, наставник енглеског језика у ОШ „ Рајко Михаиловић“

Такмичењу су  се поред наше школе придружиле Основна школа „Свети Сава“ из Памбуковице и Основна школа „Душан Даниловић“ из Радљева. Смотра је реализована у две узрасне категорије, узраст I – IV разреда и V-VIII разреда.

За најуспешније ученике на овом такмичењу проглашене су ученице Данка Спасић из Основне школе „Душан Даниловић“,  у категорији I – IV разреда и Марија Исић из Основне школе „Свети Сава“ у категорији V-VIII разреда. Ученица наше школе, Мила Милановић, освојила је 3. место. Најбољим рецитаторима наша школа, домаћин такмичења, доделила је диполоме и књиге. Додељене су и захвалнице Градској библиотеци „Божидар Кнежевић“ , Установи за културу и спорт из Уба  и РТВ Сити Уб за помоћ и подршку у реализацији овог такмичења, као и школама које су узеле учешће у смотри.

Веселинка Симоновић