Премијер Вучић у Калиновцу

НОВА ШКОЛА У КАЛИНОВЦУ


Премијер Србије Александар Вучић отворио је новоизграђену школу у селу Калиновац код Уба, која је у склопу матичне школе “Рајко Михаиловић“ у Бањанима. Стотине људи су овацијама дочекали председника владе, а највише су се радовали ученици који су добили на поклон књиге и лопте, с обзиром да су их посетили и Срђан Вербић, министар просвете, науке и технолошког развоја и Вања Удовичић, министар омладине и спорта. 

                                           
Стара зграда, која се налази у непосредној близини, саграђена је 1845. године и заправо је породична кућа која је поклоњена школи. Под „зубом времена“ је оштећена и одлуком релевантних стручњака проглашена за неусловну. Тако ученици већ другу годину користе простор локалне заједнице у којој је смештена продавница и немају потребан мир. Зато им нова школа веома значи, а простор око школе ће такође бити уређен и опремљен савременим справама. Школа је саграђена средствима Канцеларије за управљање јавним улагањима Републике Србије, добијеним из фондова Европске Уније, у износу од близу 9 милиона динара, а у оквиру акције „Обновимо Србију“. Зато је школу обишао и Марко Благојевић, директор те канцеларије. 

                                                          
Школа се простире на више од 200 квадрата, а има три учионице, кухињу, зборницу, санитарне просторије и парно грејање. Саграђена је у предвиђеном року, а извођач радова је задруга „Слога“ Уб. Похађа је седамнаест ученика и осам предшколаца. Иначе, Основна школа „Рајко Михаиловић“ у Бањанима има седам издвојених одељења, две осмогодишње школе у селима Врело и Тулари, неподељене школе у Такову и Вукони и комбинована одељења у Кожуару и Брезовици, укупно око 400 ученика. Школа у Брезовици једина није реконструисана, па се запослени надају да ће бити разумевања и за решавање тог проблема.   

                                                
Отварање школе у Калиновцу пропратили су многобројни представници националних, регионалних и локалних медија који су за премијера имали пуно питања од националног значаја, а чуле су се и познате речи: „Улагање у образовање је улагање у будућност- ко мисли сто година унапред гради школе!“


Милош Чолић, мастер учитељ                                                                                                                                        

Media

Премијер Вучић у Калиновцу и Убу