ПОЕТСКИ СУСРЕТИ 2018.

На овогодишњим Поетским сусретима одржаним у матичној школи у Бањанима учествовале су 4 школе: Основна школа “Душан Даниловић” из Радљева, Основна школа “Јован Цвијић” из Дебрца, Основна школа “Свети Сава” из  Памбуковице и наша школа.

Због великог интересовања наших ученика, неколико дана раније одржани су школски Поетски сусрети и извршен је одабир 3 ученика који ће својим интерпретацијама представљати школу : Никола Вићентић, 6. разред, са песмом “Пример за углед” Владимира Стојиљковића, Александар Милићевић, 7. разред, са песмом “Киша” Гавре Ђаковића и Кристина Илић, 8. разред, са песмом “Пркосна песма” Добрице Ерића.

На Поетским сусретима учествовало је укупно 26 рецитатора у две категорије, узраст до 4 разреда 7 учесника и 19 учесника узраст од 5. до 8. разреда.

У жирију су били професори српског језика из школа учесника ,библиотекар наше школе Јелка Панић као и два члана Градске библиотеке “Божидар Кнежевић” из Уба-Јулијана Марјановић и Снежана Јовановић. По одлуци жирија најбољи у својим категоријама били су:

Млађи узраст:

1.      Мина Милијанчевић  - Дебрц

2.      Александра Ашковић - Врело

3.      Јелена Симоновић - Бањани

Старији узраст:

1.      Милица Грбић - Дебрц

2.      Валентина Катић - Тулари

3.      Кристина Илић - Бањани 

Ученици су награђени збиркама поезије, посебним похвалама, а библиотека из Уба је обезбедила чланске карте, као и поклон књиге - све у циљу популарисања лепе речи, поезије и књижевности.

Веселинка  Симоновић

Media

Поетски суссрети 2018.