УЧЕНИЦИ НАШЕ ШКОЛЕ У ХУМАНИТАРНИМ АКЦИЈАМА

22.12.2017.године
НУРДОР- Национално удружење родитеља деце оболелих од рака и ове године се труди да деци која су на лечењу у некој од клиника или у родитељским кућама измами осмех и улепша дочек нове године.

Тако су њихови представници из наше општине ове године осмислили и организовали дружење са кловном Пеђолином који је за окупљену децу извео свој шоу у Дому културе у Убу.

Поред тога организовано је и прикупљање слаткиша за новогодишње пакетиће . Наши ученици су се радо одазвали и укључили у ову акцију прављења пакетића. За пар дана је прикупљено доста слаткиша које су ученици сами остављали испод јелке у холу школе. Директора школе Весне Васић истакла је да је веома поносна на све ученике и запослене  који су препознали потребу да буду хумани и рекла да ће се школа „Рајко Михаиловић“ Бањани увек радо одазивати на све сличне акције.Како нам је у разговору рекла Ивана Станојловић, чланица убског НУРДОР-а, „Сви пакетићи ће бити подељени деци на хематоонколошким одељењима или у родитељским кућама, као и по осталим одељењима клинике У Тиршовој. Надам се да ће ова хуманитарна акција у нашем граду постати традиција и да ћемо обрадовати мале борце. Велико хвала ученицима ваше школе који су схватили колико је важно делити, колико је важно имати подршку када си болестан, а деци је то посебно потребно“. Ученици наше школе су направили и две честитке које ће бити послате заједно са пакетићима и надамо се да ће деци убрзати опоравак и учинити боравак у болници лепшим и пријатнијим.


Кристина Илић, Сандра Ђурић, чланови библиотечке секције
Јелка Панић, наставник руског језика