БАЊАНЦИ ТРЕЋИ У СРБИЈИ

Ученици трећег и четвртог разреда ОШ „Рајко Михаиловић“ из Бањана, после победе на  ПРВОЈ ДЕЧЈОЈ ОЛИМПИЈАДИ БЕЗБЕДНОСТИ У УБУ, освојили треће место у финалу!

Финално такмичење “Дечје олимпијаде безбедности – Србија 2016” одржано је у Крагујевцу 10.09.2016. на спортским теренима у Основној школи “Јован Поповић”.У пет дисциплина надметали су се ученици нижих разреда основних школа из Крагујевца, Врања, Јагодине и Бањана. Манифестација има за циљ да подигне свест најмлађим учесницима саобраћаја о значају познавања и поштовања правила и прописа.
Такмичиле су се само 4 школе из читаве Србије.  Прво место освојили су ученици из Врања, друго Крагујевчани, а треће ученици ОШ „Рајко Михаиловић“ из Бањана.
Ученици су током пет игара, осим брзине и спретности, морали да покажу и одређена знања у вези са општом безбедношћу.
Све игре су едукативног карактера, а помажу ученицима да науче како да се снађу у тешким ситуацијама-пожарима, поплавама и како да притекну у помоћ унесрећенима, повређенима у саобраћајним незгодама или сличним ситуацијама.
Најбољи су освојили пехаре, лопте и дипломе. Ученике из Бањана су припремали наставници Ана Илић, Јелена Младеновић, Никола Симеуновић...
Подсетимо, олимпијаду организују    Министарство унутрашњих послова Републике Србије, полицијске управе и полицијске станице градова и општина, под покровитељством мисије ОЕБС-а.
Организатори су свим учесницима овог спортског надметања, едукативног карактера, обезбедили бесплатан превоз, ланч пакете и пригодне поклоне.
Сви учесници изразили су жељу да поново „одмере снаге“ следеће године, а организатори су сигурни да ће ова Олимпијада постати традиционална.
 

Милош Чолић
 мастер учитељ