МАГИЈА ПОЕЗИЈЕ - ЧЕТВРТИ ПОЕТСКИ СУСРЕТИ У НАШОЈ ШКОЛИ

 

Већ традиционални Поетски сусрети одржани су 4. априла ове  године у нашој матичној школи.  На сусретима су учествовале 4 школе: ОШ „Свети Сава“ из Памбуковице, ОШ „Милан Муњас“ из Уба, ОШ „Душан Даниловић“ из Радљева и наша школа. И ове године потрудили смо се да се усредсредимо на промоцију песништва, на модерне савремене, као и наше традиционалне песнике и њихово стваралаштво. Овом  културном и песничком манифестацијом обележавамо Међународни дан дечије књиге, као и Светски дан поезије. Нашу школу су представљали ученици који су остварили пласман на Школском такмичењу рецитатора, одржаном 21.3.2019: Лазар Вукосављевић, Сара Крстић, Рада Митровић, Стефан Поповић (узраст 1. до 4. разреда); Александар Милићевић, Матеја Лукић, Снежана Илић, Валентина Катић, Вања Тимотић (узраст 5. до 8. разреда). 


 

Жири су чинили представници Градске библиотеке „Божидар Кнежевић“ и професори књижевности из школа учесница сусрета. У сусретима рецитатора учествовало је око 30 ученика у обе категорије.

Награђени су ученици:


Категорија 1. до. 4 разреда:


1. Давид Алексић, ОШ Памбуковица, "Досадна песма" Мирослав Антић
2.Марија Исић, ОШ Памбуковица, "Плава звезда" Мирослав Антић
3.Сара Крстић, ОШ Бањани, "Освајање среће" Душан Радовић

Категорија 5. до 8. разреда:


1. Александар Милићевић, ОШ Бањани, "Наш тајни језик љубави" Ратко Петровић
2. Анђела Моловић, ОШ Памбуковица, "Баба Рога" Зорица Младеновић
3.Софија Веселиновић, ОШ УБ, "Прва љубав" Драгана Константиновић

Победници Поетских сусрета су од школе организатора награђени књигама, а Градска библиотека „Божидар Кнежевић“  обезбедила је такође књиге и бесплатне чланске карте.

Ова лепа манифестација донела је промоцију дечије личности, говорне и језичке културе, лепоте језика и нашег културног наслеђа. Поезија и читање шире видике, осмишљавају живот, уче нас да мислимо и промишљамо. Зато, уживајте у лепоти књиге, а посебно у магији поезије.

 Веселинка Симоновић

                                                                                                                                                                                                                                                                                       

 

 

Media