РАДНА АКЦИЈА У КАЛИНОВЦУ

 

Дана 7.03.2019.године у ОШ „Рајко Михаиловић“ Бањани ИО Калиновац изведена је радна акција која је за циљ имала ограђивање школског дворишта. Акцију су организовали учитељи ове школе Зорица Максимовић и Горан Брековић са родитељима ученика који похађају ову четвороразредну школу, на челу са директорком Весном Васић. Нова школска зграда саграђена је пре три године, али због радова на изградњи школског полигона који је завршен тек крајем 2018.године , није било могуће завршити ограђивање школског дворишта раније.


 

 У акцији су учествовали сви родитељи ученика од првог до четвртог разреда, а здушно им је у радовима помагао и учитељ Горан. Својим присуством су показали да постоји одлична сарадња са школом и дали пример својој деци да се успех постиже заједничким трудом, радом и залагањем. Родитељи су овим поступком дали васпитни пример деци. Сада су деца безбедна , а школско двориште много лепше. Иначе су стубови за ограду направљени од јасена који је некада красио ово школско двориште али је морао бити посечен због изградње нове школске зграде, док је плетена жица набављена средствима Општине Уб.

Целу ову радну акцију пропратила је локална телевизија RTV City Уб.

Након ограђивања дворишта, учитељи су са својим ђацима засадили и младице воћа: јабуке, крушке, вишње, кајсије и трешње. Ученици ће заједничким залагањем неговати и заливати биљке, да би убирали слатке плодове. У плану је још да се намести мрежа око спортског терена, кош, рефлектор, офарбају капије и засади цвеће.

 

Свим учесницима који су допринели да се успешно реализује ова радна акција , хвала много од срца!

 

Media