ПРОСЛАВА ДАНА ШКОЛЕ

 

У свечаној сали матичне школе 23. новембра 2018., прослављен је Дан наше школе. Уз присуство великог броја гостију, родитеља, наставника, сарадника школе и ученика реализована је свечана академија под називом „С колена на колено“. Ученици су приказали српске обичаје и традицију коју поносно проносимо кроз генерације са колена на колено.


 

Гости су уживали у обичајима око рођења, крштења, славе, у здравицама и драмским приказима наше народне традиције. Оно што смо добили у наслеђе и аманет од предака обавезује нас да то и сачувамо и пренесемо својој деци и потомцима као наше културно добро и обележје. Подсетили смо се традиционалних српских вредности и повезали их симболично са данашњим модерним технологијама. 

Програм су припремиле и са ученицима реализовале наставнице српског језика Веселинка Симоновић и Ивана Мајсторовић, наставница музичке културе Слободанка Ашковић. Сцену је приредила наставница ликовне културе Наташа Курјаковић. Фолклор је приремио Центар за неговање традиције и културе „Јека“ из Обреновца.

 Веселинка Симоновић