ДАНИ АНЂЕЛА У БАЊАНИМА

У ОШ“Рајко Михаиловић“ сваке године организује се креативна радионица ``Дани Анђела``. Оснивач је вероучитељ Марко Рафаиловић а у реализацији учествују наставници и ученици матичне школе и издвојених одељења, а гости су ученици и наставници ОШ „Јован Цвијић“ Дебрц ИО Суво Село.

Циљ радионице је да ученици  осликају свог анђела чувара, користећи разне материјале:  бојице, талог од кафе, пиринач, пасуљ, вату, пластичне флаше, креп папир, вуницу, украсне траке итд.

Радионицу је отворио протојереј-ставрофор Митар Миловановић молитвом светог Владике Николаја Велимировића ,а затим поручо присутнима . Тамнавски прота поручио је: ``Драги ученици, велики је понос доћи овде код вас и гледати како вашим вредним рукама радите и стварате и пребивате у саборности и љубави хришћанској. Ја вам преносим благослов нашег владике Милутина који се увек радује сусрету са вама. Дане Анђела је основао и ваш вероучитељ, који се труди да вам што боље пренесе хришћанско знање које вам служи да постанете честити људи.``
Гост овогодишњег сабрања била је редакција ``Светосавског Звонца`` као и уметник- певач Никола Роквић, чију су песму ``Заволи`` деца на часу вероунаке научила и отпевала током радионице. Након тога Никола се обратио деци речима:`` Много ми је драго то се налазим овде данас са вама на дивном скупу који носи тако леп назив, могу да кажем да сте улепшали мој данашњи дан а самим тим и мој живот, радостан сам што видим да свој таленат користите у правом смеру,најбитније је да имате основу коју вас уче на веронауци.Желим да запамтите да у животу радите ствари за које мислите да ће ваш анђео бити радостан и срећан.Када помислите нешто лоше, знајте да вас неко гледа одозго и да се неће слагати са тиме,да увек чините милосрђе и помажете друге, да никада не разљутите вашег анђела чувара и Бог ће нам свима помоћи.``
Ученици су показали велику креативност ,а на крају сабрања директорка школе Весна Васић поделила је  вредне књиге ученицима, и захвалила се гостима на указаној части. По одлуци жирија (професорке разредне наставе Ана Илић и Јелена Младеновић, професорка руског језика Јелка Панић) најбољи рад имала је Марија Морачанин-ученица четвртог разреда из Сувог Села, друго место Андријана Човић (пети разред, из Бањана), треће- Василије Рикановић (први разред, из Бањана), најмаштовитији је рад Кристине Илић (осми разред, из Бањана) а најкреативнији рад Кристијана Павловића из Тулара.Посебна похвала за пано припала је ученицима из Вуконе, као и предшколцима из Бањана.

Јелка Панић,наставник руског језика

 

Media